Styczeń 2016

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Prezent na 1. urodziny

 

Minął rok od ukazania się pierwszego numeru polskiego wydania „Good Food”. Ten największy na świecie magazyn kulinarny pokazał swoją moc również w Polsce. Zdobył serca wielotysięcznych rzesz czytelników i zaledwie rok po debiucie na krajowym rynku z dwumiesięcznika stał się miesięcznikiem.

 

Zbudowani wspaniałym początkiem „Good Food” świętujemy nasz pierwszy jubileusz poprzez obniżenie na jeden miesiąc ceny prenumeraty o 50%. To nasz jubileuszowy prezent dla wszystkich czytelników, zarówno tych, którzy jeszcze nie prenumerują GF, jak i obecnych subskrybentów. Do końca stycznia 2016 roku można wykupić prenumeratę na 12 numerów w cenie 6 numerów (szczegóły na str. 129). Może to być nowa prenumerata lub kontynuacja już istniejącej.

 

Zapraszamy do skorzystania z tej jedynej okazji. Dołączcie do grona stałych czytelników GF.

W sezonie

Przewodnik po najsmaczniejszych produktach

Wytnij i powieś na lodówce. Będziesz z niego korzystać przez cały rok

Gwiazdy miesiąca

Zachwycające naturalną słodyczą, bezpretensjonalne, uniwersalne. Panie i panowie: warzywa korzeniowe!

Marchewkowa tarta tatin

Jedzmy więcej jarmużu

Jedno z najzdrowszych warzyw w nowej, pysznej odsłonie

Sałatka na ciepło z jarmużem, migdałami i szynką Serrano
Jarmuż z cieciorką i kokosem
Pikantny bulion z czarną fasolką i jarmużem
Makaron z jarmużem, chili i mascarpone

W nowym roku

Kulinarne must have

Potrawy i składniki, które wkrótce zrobią furorę

Placuszki ze słodkiej kukurydzy
Ciasto ze smalcem

Coś z niczego

Zgodnie z najnowszymi trendami nie pozwalamy zmarnować się resztkom ze świąt. Wyczarujcie z nich razem z nami całkiem nowe dania

Makaron z indykiem po singapursku
Frytki z piekarnika zapiekane z grilowaną szynką, jajkiem i przyprawami
Suflet serowy
Grecka pasta taramasalata z wędzonego łososia

Przekąski w orientalnej aranżacji

Ekscytujące, modne smaki z zaledwie dziesięciu składników plus nowe koktajle do wypróbowania

Koktajl z burbonem
Tropikalny, kokosowy poncz z rumem
Campari z limoncello
Bułeczki bao z pikantną wieprzowiną
Koreańskie buldogi z wołowiny na patyczkach
Kukurydziane miseczki z krewetkami, mango i chili
Nadziewane pappadew
Pieczone oliwki z fetą
Nadziane antipasti
Miętowa czekolada z precelkami
Chrupiące cukiereczki toffi z orzeszkami ziemnymi
Karmelki z orzechami nerkowca

Na co dzień

Co dziś na kolację?

Rewelacyjne dania do przygotowania w niecałą godzinę

Kurczak po hiszpańsku z pikantnymi ziemniakami
Szaszłyki tandoori paneer z sosem mango
Carbonarra kalafiorowo-orzechowa
Łosoś z bazylią, kokosem i pikantnym kuskusem
Frittata z jarmużem i kozim serem
Soczysty schab z jagnięciny z fasolką
Placki ze słodkich ziemniaków z krewetkami
Koreańskie str-fry z wieprzowiną w sezamie
Strzępiel w sosie miodowo-pomarańczowym z soczewicą

Ulubieniec Brytyjczyków

Efektowna wiejska zapiekanka według przepisu Sarah Cook

Wiejska zapiekanka

Wpadnijcie coś przekąsić

Potrawy, które zawsze się sprawdzają

Kokosowe curry z kurczakiem i tamaryndowcem
Risotto z pieczonym kabaczkiem
Bakłażan w parmezanie
Rwana wieprzowina z syropem klonowym i musztardą

Na zdrowie

Niezwykła moc przypraw

Imbir, gałka muszkatołowa, cynamon, kurkuma - rozgrzewają, smakują, leczą

Ciasteczka cynamonowe z orzechami nerkowca
Canneloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową
Południowo afrykańskie curry z kurczaka z żółtym ryżem
Kluski z krewetkami po tajsku

Zadbaj o zdrowie w nowym roku

25 wskazówek, dzięki którym Twoje życie zmieni się nie do poznania

Czy makaron, hamburgery i frytki mogą odchudzać?

Sprytne przepisy, które pomogą utrzymać noworoczne postanowienie, by zadbać o linię

Hamburger wołowy z pikantnymi frytkami ze słodkich ziemniaków
Pikantna sałatka z indykiem, bulgurem i granatem
Makaron z krewetkami mascarpone i cytryną
Curry z kurczakiem i warzywami

Sama słodycz?

Jak jeść mniej cukru i nie żałować

Tarta z kremem custard i gałką muszkatołową
Naleśniki kokosowe z sosem malinowym
Sernik bananowy
Pudding z cynamonem, jabłkiem i orzechami pekan
Marokańskie ciasto pomarańczowo-kardamonowe

Pierś z kurczaka ubrana w smaki świata

Popularne mięso bogate w białko przechodzi smakowitą metamorfozę

Luizjańskie Gumbo
Sałatka Cezar w wersji fit
Indyjskie curry, czyli "Butter chicken"
Wrapy po libańsku

W zakamarkach szafki

Rośliny strączkowe. Łatwe w przygotowaniu, sycące - idealne dla wegetarian

Rośliny strączkowe

Na weekend

Proste i eleganckie

przekąski z modnych składników. Do zrobienia w kilka chwil!

Maleńkie hot dogi z sarniną i borówkami
Kąski chlebka Naan, halloumi i szpinaku
Buraczkowe bliny z wędzonym łososiem
Minizapiekanki croque monsieur
Koreczki z gnocchi, suszonymi pomidorami i oliwkami
Cieniaski z szynką i imbirem
Keks z serem i jabłkami
Spiralki z kozim serem i tapenadą
Krewetki z mango na listkach cykorii
Chorizo z selerowym sosem remoulade

Gotujmy razem

Urocze drobiazgi, które wręczycie znajomym podczas karnawałowej wizyty

Lizaki-choinki
Prażynki-śnieżynki
Piernikowy przysmak
Ciasteczka marchewkowe

Cake club

Z nami Ci się upiecze efektowniej niż kiedykolwiek. Dzieciaki też będą zadowolone

Tort Piñata

Czas na biesiadę

Początek roku sprzyja refleksjom, że nie ma nic ważniejszego i przyjemniejszego od domowego posiłku z przyjaciółmi i rodziną

Trufle z gorzkiej czekolady
Pudding Noworoczny
Brukselka z kasztanami i szałwią
Czerwona kapusta z octem balsamicznym i żurawiną
Chrupiące pieczone ziemniaczki
Musujące Martini z malinami
Łosoś wędzony z sosem chrzanowym
Nadziewane kieszonki
Kiełbaski chipolatas w sosie miodowo-musztardowym

Szkoła gotowania

Kasztany? Nie tylko jesienią!

To ostatni dzwonek, by przekonać się, jakie są pyszne i uniwersalne

Pieczone kasztany

Zapomniany brytyjski klasyk

Sprawdzony przepis jednego z najznakomitszych szefów kuchni

Podgardle wieprzowe nadziewane rozmarynem

2016

2015

2017