Wrzesień 2016

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Trzymacie w dłoniach odświeżony magazyn Good Food - nowoczesny layout zgrabnie ujęty w bardziej kompaktowy, poręczny format. Co dokładnie się zmieniło? Poza wprowadzeniem przejrzystego układu stron oraz nowych działów staraliśmy się m.in. jeszcze dobitniej podkreślić korzyści, jakie daje wprowadzenie konkretnego dania do Waszego menu. Mamy nadzieję, że dzięki temu będziecie mogli podejmować trafniejsze i bardziej świadome decyzje dotyczące Waszego zdrowia.

 

Z tego samego powodu pożegnaliśmy się z działem "Na zdrowie". Odtąd bowiem wszystkie nasze przepisy będą służyć zdrowiu. Nie znaczy to wcale, że nagle przestaniemy piec torty czy delektować się innymi pysznościami. Po prostu od teraz stawiamy przede wszystkim na potrawy, dzięki którym poczujecie przypływ sił i energii.

 

Tych, którzy z mniejszym entuzjazmem niż my adaptują się do wszelkich nowości, pragniemy uspokoić: serce magazynu pozostało niezmienne. Źródło naszego sukcesu, czyli wysmakowane zdjęcia i nietuzinkowe przepisy wciąż są tym, za co dalibyśmy się pokroić. I gwarantujemy Wam - to się nigdy nie zmieni. Piszcie do nas, czy podobają się Wam wprowadzone zmiany -  jesteśmy bardzo ciekawi Waszych opinii!

W tym miesiącu

Szał na przewory

Nie tylko dla hipsterów - dżemy, pikle, czatni, są dziś bardziej en vogue niż kiedykolwiek.

Puszka z herbanikami

Pyszne, kruche ciasteczka do zjedzenia solo lub maczania w kawie czy herbacie.

Zwycięskie menu

Dania, które warto podać, gdy sportowe emocje sięgają zenitu.

Nadają (dobry) ton

Sezonowe warzywa w nowej odsłonie.

Zdrowo na co dzień

Ot, (prawie) zwyczajna kolacja

Nawet danie typu fast-food może służyć zdrowiu.

Soki owocowe

Co kryją w sobie i czy na pewno można je pić bez ograniczeń, nawet jeśli nie zawierają dodatku cukru?

Białko w roli głównej

Menu na piękną skórę, mocne kości i silne mięśnie.

Spanakopita

Grecka zapiekanka lżejsza niż kiedykolwiek!

Historie od kuchni

Gotowanie na wsi

Historyk kulinarny Gerard Baker o rytmie życia poza miastem. Plus jego ulubiony przepis na pieczonego cietrzewia.

Pod słońcem Karaibów

Esencja słonecznej kuchni w barwnym menu nawiązującym do wspomnień z Trynidadu.

GF inspiruje

Przyjęcie na Twoich zasadach

Wyciskamy, ile się da z ostatnich ciepłych wieczorów. Przepis na przyjęcie, przy organizacji którego nie trzeba się napracować.

Klinika ciast

Najczęściej spotykane problemy z wypiekami. Plus sprawdzone porady, co zrobić, by w przyszłości ich uniknąć.

Żeberka duszone w piwie

Treściwe menu idealne na męskie party. Gotuje Tom Kerridge.

Boskie placki z owocami

Nie tylko smakują, ale i wyglądają jak milion dolarów. A na deser - sztuka efektownej dekoracji.

Chleb na zakwasie

Chrupiący bochenek, za który warto dać się pokroić.

Zapiecz i zapakuj

Poręczne kąski do pracy, szkoły, na piknik.

Podróże

Libański wieczór

Restaurator Tony Kitous opowiada o różnorodności libańskiej kuchni.

Co numer

Klasa mistrzowska

Witaj w klubie ciast, czyli przepis z naszej okładki krok po kroku.

Szef kuchni poleca

Klimatyczna kolacja po zmierzchu w wydaniu Jamesa Martina.

Przetestuj w swojej kuchni

Porady, podpowiedzi, ciekawostki.

Wypatrzone na blogu

Przepisy blogerów, które nas urzekły.

2016

2015

2017