Styczeń 2017

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Czekolada.

Karmel.

Bezy.

Suflety.

Tropikalne owoce.

Ciasta, ciasteczka, desery.

Maślane zapiekanki

Pieczone mięsa.

Zimą folgujemy sobie!

Kalorie nam niestraszne, gdy szukamy pocieszenia w ponure dni, gdy wciąż nam zimno, gdy chcemy świętować w gronie rodziny i przyjaciół.

Zapraszamy na absolutnie niesamowite czekoladowe wariacje, na specjały, ociekające karmelem. Przepisy na wypieki i desery, nasycone aromatem cytrusów i tropikalnych owoców znajdziecie w wielu miejscach. Proponujemy także ucztę, w której podano smakowite dania, pełne masła, śmietany, rozpływających się serów, mięs, ociekających sosem. Raz w roku zjedzmy je bez wyrzutów sumienia, koniecznie w najlepszym towarzystwie - śmiech i szczere rozmowy wyleczą nas ostatecznie z jakiegokolwiek poczucia winy.

Rodzinie, w jakąś mroźną niedzielę, zaserwujmy tradycyjny obiad, który wszyscy będą wspominać przynajmniej do wiosny. Wybierzmy się w kulinarną podróż do Chin oraz Indii, a przybędzie nam energii, by pójść na długi, zimowy spacer.

Good Food nie byłby sobą, gdyby - alternatywnie - nie zaproponował czegoś zdrowego...

Działamy dwubiegunowo. Na jednym biegunie wymienione rozkosze, na drugim - skuteczna 7-dniowa dieta, która pozwoli zrzucić kilka kilogramów i lepiej się poczuć, desery z obniżoną zawartością cukru, przepisy na lekkie dania wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe.

Nowy Rok przywitajmy, hołdując kuchni skandynawskiej - prostej, ale pomysłowej. Proponowane przekąski i drinki można zrobić błyskawicznie. Pomysłów starczy na cały karnawał.

Niech w Nowym Roku spełnią się Wasze marzenia! Także te kulinarne.

My marzymy o tym, byście nadal nas czytali, wypróbowywali nasze przepisy. Jak zwykle - czekamy na listy.

Trendy i nowości

Przedstawiamy: Śniegowa kula

Sprawdź, co jest najlepsze zimą.

Słodko i zdrowo! Brownie z niespodzianką

Burak wśród składników - mniej kalorii i bajeczny, różowy lukier na wierzchu.

W tym miesiącu

Korzenie jak marzenie

Gwiazdą sezonu są warzywa korzeniowe. W naszych zapiekankach, placuszkach, sałatkach przestają być zwykłe i skromne.

Słoneczne wypieki

Czerwone pomarańcze mają swój czas. Teraz są najlepsze. Ciesz się nimi, jak tylko możesz!

Zdrowo na co dzień

Pełnia smaków

Spróbuj wegetariańskich kotletów z jarmużu i komosy ryżowej.

Łosoś z fenkułem

5 składników, chwila w kuchni i można siadać do stołu.

Bez glutenu? Bez problemu

Będzie smakował każdemu. Możesz go podać jeszcze dziś.

7-dniowa dieta. Działaj według planu

Działaj według planu: poznaj zasady odchudzania oraz 15 przepisów na śniadania, obiady i kolacje.

Historie od kuchni

Czekolada, jakiej nie znaliście

Czekoladowa zupa, czekoladowa ziemia, czekoladowe salami… Można oszaleć zeszczęścia!

Grzeszny karmel

Kilka porad i wspaniałe przepisy na dania z karmelem. I nie są to wyłącznie desery.

GF inspiruje

Świętuj po skandynawsku

Na dobre wejście w Nowy Rok - intrygujące przekąski z niewyszukanych składników oraz drinki w kolorach tęczy.

Bez wyrzutów sumienia

Raz na rok nie żałuj sobie masła, śmietany, serów i pieczonych mięs, pysznie przygotowanych i doprawionych.

W zimową niedzielę

Tradycyjny niedzielny obiad. Na bogato, z bezowym plackiem po sewilsku na deser.

Tom przedstawia: rybna kolacja

Zaprasza na nią Tom Kerridge. Będzie zupa z małżami, łupacz pod chrupiącą pierzynką i najlepsze wina.

Podróże

Kuchnia chińska na nowo

Poznajcie potrawy dzisiejszej kuchni syczuańskiej. Jest ostro! Mięso, krewetki, pikle w pikantnych marynatach.

Smak Indii

Ulubione przyprawy Indii odkryte na nowo. Przekąska z serem paneer, danie główne - ryż subzi biryani, kokosowe curry z kurczakiem i kolendrą...

Co numer

Słońce w deserze

James Martin zaprasza na słodkości z tropikalnymi owocami. Podejmij wyzwanie i przygotuj suflet z marakują.

Klub ciast. Mniej cukru, więcej satysfakcji

Mniej cukru, mniej kalorii, więcej zdrowia i satysfakcji. Dowiedz się, czym zastąpić zwykły cukier, nie rezygnując ze słodkiego smaku.

Marząc o migdałach...

Dowiedz się, jak dojrzewają, co w sobie kryją, z czym je jeść.

Karnawałowe co nieco

Na wegańskie imprezowe przekąski zaprasza autorka bloga eksperymentalnie.com

2016

2015

2017