Marzec 2017

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Dorzućcie do garnków trochę wiosny! Wiosną mamy zwykle wiele postanowień, najczęściej dotyczących robienia w naszym życiu porządków. Chcemy odnowić się, odświeżyć, lepiej wyglądać, zrzucić kilka pozimowych kilogramów. I bardzo dobrze! Good Food idzie dokładnie za tym, znanym nam wszystkim, trendem.

Niemal na każdej stronie proponujemy przepisy pełne warzyw, głównie nowalijek, których będzie przybywać z każdym dniem. Szykujcie duży garnek, wok, patelnię, porządne naczynie do zapiekania. Będziecie komponować potrawy z sezonowych składników, pełne witamin, bajecznie kolorowe. Polecamy znakomite dania jednogarnkowe, potrawy stir-fry, wytrawne wypieki i omlety, napełnione smakowitymi farszami, lekkie obiady i kolacje - czyli smakowitości, w których składzie znajdziecie przede wszystkim warzywa.

Zabierając się do gotowania, zróbcie więcej! Na zapas, na jutro. By kolejnego dnia znaleźć czas na spacer, rower, fitness. Wiosna zobowiązuje. Nawet nasze desery są w tym numerze skromniejsze, mniej kaloryczne.

 

Jeśli mówimy o lżejszej i zdrowszej kuchni, to myślimy - może rybka... My proponujemy ryby i owoce morza w wersji na ostro. Sami spróbujcie, jak są smaczne i pomysłowe. Na kolejnych stronach znajdziecie też proste przepisy na jagnięcinę.

 

Zdrowej, smacznej wiosny!

Trendy i nowości

Z czym to się je? Dieta dla dwojga

Wiosenna dieta może być przyjemna.

Miłość od pierwszego kęsa

Ciasteczka, które przekażą najczulsze wyznania, gdy Tobie zabraknie słów.

Deser jak marzenie

Kremowe mini-puddingi z mascarpone i bananami.

W tym miesiącu

Dorzuć do garnków trochę wiosny!

Jednogarnkowe potrawy do których dodasz mnóstwo wiosennych warzyw, witamin i smaków!

Proste przepisy na jagnięcinę

Właśnie jest na nią sezon. Wypróbowane teraz przepisy zachowaj na Wielkanoc.

Celebrujmy dania stir-fry

Przepiękne i, oczywiście - przepyszne wieloskładnikowe kompozycje, przyrządzone w 20 minut.

Zdrowo na co dzień

Ugotuj to dzisiaj!

Dania na obiad lub kolację, inspirowane kuchniami świata, od Maroka po Skandynawię. Znajdź ulubiony przepis.

6 najlepszych omletów

Idealny omlet francuski, omlet à la suflet z karczochami i pieczoną papryką... Na śniadanie, obiad, kolację.

Słodkie i lekkie

Desery, które poprawią samopoczucie i nie zburzą wiosennych postanowień, dotyczących odchudzania.

Obiad bez nabiału

Sycące i smaczne potrawy z roślinnych składników. Przepisy, w których wykorzystasz wszystko, co oferuje wiosna.

Wegańskie ciasteczka

Chrupiące batoniki ze słonym karmelem i czekoladową polewą. Nie tylko weganie się skuszą!

Biryani z kurczakiem

Klasyczna potrawa w wersji light, ale tak samo smaczna. Zrób więcej, żeby zostało na jutro.

Historie od kuchni

Piątkowy wieczór, po prostu

Czasem marzymy, by spędzić go w domu z rodziną, przyjaciółmi. Warto przygotować coś pysznego i podjadać non stop, bez wyrzutów sumienia.

GF inspiruje

Wytrawne wypieki

Paszteciki, tarty, bułeczki, placki, calzone. Farsze i nadzienia na każdy gust. Aż wspaniałych 13 przepisów!

Ogniste ryby

Czyli ryby i owoce morza w wersji na ostro. Pieczone, duszone, grillowane, wrzucone do jednego garnka z pysznymi dodatkami - wybieraj!

Wegetariańska uczta

Zjedz jeszcze więcej wiosennych warzyw - z ryżem, w aromatycznym curry i pikantnym chili.

Ciasta, które zawsze wychodzą

Sprawdzone przepisy najlepszych kucharzy. Tu nie ma miejsca na improwizację, ale efekt jest przewidywalnie znakomity.

Podróże

Nałóżcie sobie po meksykańsku!

Przystawki, danie główne deser - można najeść się do syna, gotując, zgodnie z przepisami jednej z najlepszych kuchni świata.

Co numer

Ciastka Eccles przechodzą metamorfozę

Podajemy przepis na ciasto francuskie, a potem klasyczne Eccles przechodzą metamorfozę.

Wszystko o ryżu

Małe ziarenka mają różny smak i przeznaczenie.

Suszone zioła

Jak suszyć, przechowywać, do czego używać suszonych listków, łodyg, płatków.

Smakowite podróże

Tomasz Kołodziej - podróżuje, gotuje i zaprasza na smakowitego bloga.

2016

2015

2017