Listopad 2017

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Kiedy nadchodzi czas składania obietnic samym sobie, że zmienimy coś w życiu? Schudnę, zapiszę się na siłownię, zrezygnuję z telewizora, będę częściej mówić "kocham", poznam tajniki kuchni meksykańskiej... Żeby spróbować czegoś nowego (i gładko wejść w tryb zmian), nie trzeba czekać do stycznia. Bez wielkich słów i obietnic składanych w duchu lub zapisanych na kartce papieru po prostu ugotuj coś nowego.

 

Listopad zachęca do tego na wiele sposobów. Można wcześniej zacząć tworzyć świąteczną atmosferę (a któż tego nie lubi?), wypróbować nieznane specjały na uroczyste obiady i kolacje - by później uniknąć gorączkowych poszukiwań i nieudanych eksperymentów. Zachęcamy zwłaszcza do upieczenia spektakularnych ciast, pichcenia z dzieciakami albo wręcz oddania im kuchennego blatu. Mamy tez coś smacznego na składkowe imprezy i romantyczne, kameralne kolacyjki. Oczywiście, proponujemy też potrawy w wersji light - nawet najbardziej znany na świecie twardziel, Bear Grylls, zwraca uwagę na to, by było i smacznie, i superzdrowo. Bedzie pachnieć korzennymi przyprawami, smakować migdałami i uderzać prosecco do głowy. Z nami polubisz listopad!

 

Barbara Komorowska, redaktor naczelna

Trendy i nowości

Z czym to się je? Pandoro

Poznaj pandoro, zrób koktajle z prosecco, przyrządź rozpływający się w ustach camembert, poznaj nowości rynkowe i historię chleba.

W tym miesiącu

25 świątecznych momentów

Już od dziś zacznij przygotowania.

Coś nowego!

Wszystkie ręce na pokład - przyrządzamy smaczne ciacha.

Święta w wersji light

Kolorowe i superzdrowe menu na spotkanie z przyjaciółmi.

Gotuj jak szef kuchni

Przepisy naszych szefów kuchni plus triki na łatwiejsze gotowanie.

Magiczne chwile

Dzieci robią podarunki.

Specjalnie dla dwojga

Odświętna kolacja dla pary z przepiórką w roli głównej.

Zachwyć deserem

Szałowe propozycje, które każdemu przypadną do gustu.

Daj coś od siebie

Pieczona szynka, marynowany łosoś, sernik z klementynkami - propozycje na składkowe przyjęcie.

Zdrowo na co dzień

Najprostsze dania

Klasyki w nowych odsłonach do zrobienia w 20 minut.

Historie od kuchni

Rodzina jest najważniejsza

Znany kucharz, który nigdy nie spoczywa na laurach. Wspaniały tata, który lubi wyzwania - i w Azji, i na Youtube.

Moje życie na talerzu: Bear Grylls

Twardziel uwielbiający zdrowo gotować.

GF inspiruje

Gwiazdy miesiąca

To, co najpyszniejsze z żurawiny, klementynek, krewetek, kalafiora i brukselki.

Podróże

Wegańska kuchnia indyjska

Domowe przepisy Richy Hingle.

Co numer

Kuchnia testowa

Jaki tłuszcz jest najlepszy do pieczenia ziemniaków, jak sprawić, by ciasto płonęło i inne ciekawostki kulinarne.

Zupa literacka

Wymyślona na potrzeby książki, a smaczna też w rzeczywistości: Zupa literacka.

Jajeczny pudding

Deser amaretti z klementynkami

2016

2015

2017