Grudzień 2017

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Zwykle, żeby przyrządzić wszystkie świąteczne potrawy, musieliście brać kilka dni urlopu? Mieliśmy ten sam problem, dlatego przygotowaliśmy przepisy na rodzinne przyjęcie bez wysiłku. A dla tych, którzy lubią huczne zabawy, sporządziliśmy party przewodnik, by wiedzieli, jakie dania są imprezowym pewniakiem, jak się zachować na koktajlu i dlaczego nie należy przepraszać gości, gdy coś nam się nie uda. Lubisz imponować bliskim? Zaserwuj modne frytki z halloumi oraz ostrygi z niebanalnym dodatkiem.

 

Są tacy, którzy lubią pichcić wytrawne smakołyki, ale do pieczenia mają dwie lewe ręce. Z nami wam się uda! Wystarczy, że wykorzystacie nasz przepis na najłatwiejszy na świecie keks. Dobierzcie do niego prostą polewę czekoladową, cytrynowy lukier albo zwyczajnie posypcie go cukrem pudrem. Lub wilgotną polewę udekorujcie kolorową posypką - uzyskacie efektowny finisz, który zachwyci małych i dużych. Bo w święta nie chodzi wcale o to, by gotować do upadłego, ale by cieszyć się, że wciąż jesteśmy razem, blisko.

 

A gdy po świętach najdą nas wyrzuty sumienia ("Po co ja tyle jadłam?!"), sprawdźcie propozycję naszego guru fitnessu na lekki posiłek, kóry usatysfakcjonuje ciało i duszę, a na dodatek pozwoli wykorzystać resztki zalegające w lodówce.

 

Życzymy smakowitych świąt!

 

Barbara Komorowska, redaktor naczelna

Trendy i nowości

Z czym to się je? Frytki z halloumi

Naucz się robić modne frytki z halloumi, wypróbuj fenomenalne dodatki do ostryg, sprawdź, jak imprezować w dobrym stylu, prześledź nowości rynkowe.

Wywiad numeru: Daria Ładocha

Daria Ładocha w inspirującej rozmowie o swojej pasji, rodzinie i planach na przyszłość.

Imprezowy przewodnik

Które dania przyrządzić z wyprzedzeniem? Jak gotować, żeby się nie napracować? Jakie potrawy są imprezowym pewniakiem? I wiele więcej!

W tym miesiącu

Świąteczne przyjęcie

Uroczyste, smakowite menu, do przygotowania którego nie potrzeba brać kilku dni urlopu.

Gwiazda na salonach

Jedna z najbardziej wszechstronnych i najchętniej kupowanych ryb w kilku niebanalnych odsłonach

Tom Kerridge zaprasza

Gdy skończyły ci się pomysły na wyrafinowaną kartę dań, sięgnij po sprawdzone przepisy szefa kuchni stacji BBC.

Modne przekąski

Gardzisz tradycyjnym szwedzkim stołem z podmokłymi kanapkami i nudnym garni? Zdaj się na kreatywną Gizzi Erskine.

Zdrowo na co dzień

Nie tylko na śniadanie

Zabawne, na ostro, z lawiną dodatków... Nieważne, jakie naleśniki lubiłeś - od teraz pokochasz je wszystkie!

Zadbaj o formę... mimochodem

Guru fitnessu zdradza ci swój light przepis, który pozwoli wykorzystać resztki zalegające w lodówce.

Historie od kuchni

Podziel się przepisem

Do pieczeniaciast masz diwe lewe ręce? Zrób z nami najprostszy na świecie keks.

Kuchnia Kaukazu

Oryginalne smaki Gruzji i innych krajów regionu przyrządzone z sercem przez Olię Hercules.

Mel C poleca

Piosenkarka szczerze o potrawach swojego dzieciństwa i problemach okresu dorastania.

Przepis z okładki

Elegancki brytyjski klasyk w nowej, "pasztecikowej" odsłonie, w wykonaniu sędziego kultowego programu MasterChef.

GF inspiruje

Gotowanie dla dzieci

Rwana wieprzowina, chili w wersji wege, groszkowe guacamole, czyli niezobowiązujące przyjęcie (nie tylko) dla najmłodszych.

Upieczemy dziś bałwana?

Z poważna miną zaproś do przygotowania wykwintnego tortu każdego, kto jest pod ręką, a nikt się nie domyśli, że masz w zanadrzu zabawną niespodziankę.

Nic nie może się zmarnować!

Mamy dla ciebie mnóstwo pomysłów na dania do przygotowania między świętami a sylwestrem.

Co numer

Szkoła gotowania: grudzień

Jak elegancko zachować się na przyjęciu, ile dań przygotować na różnej wielkości imprezy, sekret idealnego ciasta - jednym słowem, kuchenne triki, ciekawostki, smaczki.

Podwójna przyjemność

Szakszuka po brytyjsku

2016

2015

2017