Marzec 2018

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Sezon na dobry nastrój uważamy za otwarty! Jeśli tak jak my, nie mogliście się doczekać wiosny, śmiało możecie już wpadać w przedwiosenny błogostan. Oczywiście nie z powodu aury za oknem, ale dzięki daniom: tętniącym kolorami, z mnóstwem witamin i mikroelementów, takim które poprawiają nastrój i tym, które pomagają zrzucić parę pozimowych kilogramów. Co powiecie na pysznego burgera - pogromcę tłuszczu?

 

Zdarzyło się Wam kiedyś kupić niecodzienny składnik, użyć go raz i... wyrzucić resztę opakowania po kilku miesiącach? Nam też, dlatego przygotowaliśmy materiał, który zainspiruje nas wszystkich do tego, aby nie marnować żywności, tylko na bieżąco wykorzystywać "resztki" w nieskomplikowanych daniach.

 

Skuście się w tym sezonie na choć kilka dań z repertuaru kuchni świata. Ravinder Bhogal, restauratorka o indyjskich i perskich korzeniach oraz dzieciństwie spędzonym w Afryce, przygotowała dla was menu na czteroosobową ucztę, a Rosie Birkett stworzyła autorskie wersje dań, pochodzących z miejsc najtłumniej odwiedzanych w tym roku przez smakoszy: Sri Lanki, Portugalii i Filipin.

 

Barbara Komorowska, redaktor naczelna

Trendy i nowości

Z czym to się je: deser z serwatki

Naucz się przyrządzać deser z użyciem serwatki, poznaj menu, dzięki któremu maluchy są spokojniejsze, wypróbuj Martini Earl Grey i ptasie mleczko o smaku mazurka, zrób zakupy AGD z bezpłatną dostawą do domu.

Symfonia smaków

Hervé This, francuski naukowiec, uznawany za ojca kuchni molekularnej, wybrał polską restaurację na ambasadorkę nowej metody obróbki żywności.

W tym miesiącu

Sezon na dobry nastrój

Sezon na dobry nastrój uważamy za otwarty! Wśród oryginalnych potraw znajdą ulubione dania ci, którzy nie liczą kalorii oraz ci, którzy dbają o linię.

Uroczysta kolacja

Zapraszasz bliskich na święta, urodziny, a może aby uczcić zdany egzamin? Mamy dla ciebie nieskomplikowane potrawy, które pomogą podkreślić rangę wydarzenia.

Zdrowo na co dzień

Rodzinne uczty

Brakuje ci pomysłów na rodzinne kolacje? Skorzystaj z naszych przepisów na dania, które staną się ulubionymi potrawami twoich pociech.

Omega-3 na pamieć i koncentrację

Dlaczego warto jeść ryby, jakie gatunki wybierać i jak je przyrządzać, żeby rozpływały się w ustach.

Bezcenne białko roślinne

Książki, z których dowiesz się, wszystkiego o kiszonkach, zupach, owsiankach, oleju kokosowym i innych wartościowych daniach i składnikach diety.

Joego burgery bez bułki

Zdrowe hamburgery z indyka.

Feeria barw na przedwiośniu

Kolorowe potrawy pełne witamin i mikroelementów.

Wykorzystaj resztki

Pomysł na wykorzystanie rzadko używanych składników.

Kolacja zawsze na czas: siekane pomidory

Siekane pomidory w roli głównej.

Historie od kuchni

Stworzony do czekolady

Michał Iwaniuk - jeden z najlepszych cukierników w kraju - opowiada o swojej pasji i rodzinie.

Mamuśki, nauczcie synów gotować!

Nasza ulubiona felietonistka kulinarna namawia, by uczyć chłopców kucharzenia.

GF inspiruje

Jedzenie na pocieszenie w wydaniu Rosie

Trzy pyszne dania pochodzące z miejsc najtłumniej odwiedzanych przez smakoszy.

Zapiekanka z kurczakiem

Mistrzowska metamorfoza popularnego rodzinnego obiadu, autorstwa jurora programu MasterChef.

Jikoni

Ravinder Bhogal, restauratorka o indyjskich i perskich korzeniach oraz dzieciństwie spędzonym w Afryce, przygotowała dla was menu na czteroosobową kolację.

Podróże

Kanada atlantycka

Rodzinny wypad nie tylko dla fanów "Titanica"

Co numer

Z redakcyjnej kuchni

Jak zrobić pierogi i pianki, nadać zupie wyrazisty smak, naostrzyć nóż za pomocą "kamienia", a także wszystko o mlecznej kawie - czyli przepisy i kuchenne triki.

2016

2015

2017

2018