Wrzesień 2018

Kup ten numer
Wydanie papierowe
Kup ten numer
Wydanie elektroniczne
Przejrzyj
ten numer

Trendy i nowości

Pocałunki damy

Oto przepyszny włoski deser od jurora programu The Big Family Cooking Showdown.

W tym miesiącu

Kuchnia wietnamska z Michelem Moranem

To już czwarty odcinek azjatyckiej podróży Michela Morana. Tym razem opowiedział nam on o kolonialnych wpływach kulinarnych w kuchni wietnamskiej. Natomiast w studio, z wyzwaniem Michela zmierzył się Grzegorz Ostrowski z MniamMniam.pl - jego gulasz orientalny to prawdziwy mix smaków świata.

Remedium na powakacyjny blues

Aromatyczne, krzepiące dania na powakacyjną chandrę.

Proste kolacje z pomysłem

Błyskawiczne, dla wegetarian, dla singli, bajecznie proste.

Bajecznie proste

Czosnkowy kurczak z efektowną, chrupiącą skórką.

Szpinak dla opornych

Potrawy, które pomogą zatrzeć mało apetyczne wspomnienia z dzieciństwa.

Rodzinne gotowanie na zapas

Podpowiadamy, jak ułatwić sobie życie w zapracowanym tygodniu.

Przypraw swój świat

Curry w roli głównej.

Czym ugasić pożar na języku

Dowiedz się, jak dobierać wina do pikantnych potraw.

Zdrowo na co dzień

Kolacja w miseczce

Orientalny jednogarnkowiec.

Zdrowe posiłki przygotowane z wyprzedzeniem

Naucz się walczyć z podjadaniem.

Wegańskie obiadki z makaronem

Lekkie makarony w nowych odsłonach.

Na weekend

Weekend

W sam raz na wystawne przyjęcie.

Masło orzechowe - nie tylko na kanapki

Jest czymś znacznie więcej niż smarowidłem na śniadaniową kanapkę lub przekąskę po szkole.

Elegancka zapiekanka z makaronem

Sędzia programu MasterChef, John Torode, zmienia wygodną domową potrawę (kochaną przez wszystkie rodziny z dziećmi), w danie godne podejmowania gości na imprezie.

Dzień, w którym upiekłam ciasto dla Nadiji

Deser, który docenią wybredni.

Wściekły kucharz

Naukowo o modach kulinarnych.

Podróże

Oxford

To miasto, które jest domem dla nowatorskich, maleńkich knajpek z tapas, modnych kawiarni i tradycyjnych pubów, serwujących najnowocześniejsze potrawy.

Dolina Duro

Jeśli marzy Wam się wyjazd dla smakoszy, wybierzcie Portugalię. Pojedźcie jednak gdzieś poza ośrodki turystyczne w Lizbonie i Porto - odkryjcie dolinę Douro.

Street food w dziesiątkę

Chris Harrison, założyciel firmy Shoot the Bull, jest finalistą na Best Street w kategorii dania na wynos BBC Food and Farming Awards.

Podróż do krainy kreatywności

Nawet jeśli nie musisz rezygnować z glutenu z medycznych wskazań, warto od czasu do czasu wzbogacić swoje menu o potrawy bezglutenowe. Nic tak bowiem nie pobudza wyobraźni kulinarnej jak... ograniczenia.

2018

2017

2016

2015